Aquatherm Ekoloji

EKOLOJİ

Kuruluşundan itibaren, aquatherm çevrenin korunmasını ciddiyetle ele almıştır. aquatherm fusiotherm tesisat sistemlerinde olduğu gibi, aquatherm ürünleri sadece uzun ömürlü değildir. Bu ürünler aynı zamanda çevreye ve ekolojik sisteme tam anlamıyla uyumludur.

Firmanın kurulduğu yıl olan 1973’den bu yana, aquatherm GmbH firması, ürünlerinin ve üretim süreçlerinin yerkürenin hassas eko sistemlerini kirletmemesi için ve yeni üretime eklenebilen, atık madde üretmeyen, tamamıyla geridönüşümlü maddeler geliştirebilmek için var gücüyle çalışmıştır.

Çevreyi koruma küresel bir konu olarak görülmezken, aquatherm fusiotherm tesisat sistemi, bugünün yüksek ekolojik standartlarını çoktan karşılamaktaydı.

30 yıldan fazla bir süredir aquatherm; hem üretimde, hem satışta, hem de ürünün uygulama devresinde, ekolojik ve ekonomik çıkarların zıtlaşmaması gerektiğini öngören felsefesini uygulamaktadır.

Çevre-dostu hammadde fusiolen® PP-R(80), aquatherm  fusiotherm tesisat sistemi üretiminde kullanılmaktadır. Çevreyle uyumunu sağlamak için, temel madde polipropilen ve ek-maddeler (boya maddeleri ve stabilizatörler), sadece aquatherm’in kendi laboratuarlarında değil aynı zamanda bağımsız inceleme laboratuarları tarafından da kapsamlı bir şekilde test edilmektedir.

Bu testlerin sonuçları, hammadde fusiolen PP-R(80) ve aquatherm fusiotherm tesisat sistemlerinin, yüksek ekolojik standartları karşıladığını ve bu nedenle “gelecek yönelimli” bir ürün olduğunu göstermektedir.

Başlıca ekolojik avantajlar:

  • PVC içermez.
  • fusiolen maddesinin katkı maddesi %3’ün altındadır.
  • İnsan sağlığını tehlikeye sokacak bakır, çinko gibi (Cu, Pb, Ni ve Fe vb.) zararlı metaller içermez.
  • Uzun ömürlüdür.
  • Geri dönüşümlüdür.
  • Enerji verimlidir.
  • Doğal yalıtım değeri vardır.
  • Düşük emisyonludur.

 

Aquatherm ve LEED

Mevcut sektör standartları yerine, aquatherm tesisat sistemlerini kullanmanın birçok çevresel ve performans bakımından yararları mevcuttur. Bu yararlar, fusiolen® PP-R(80) hammaddesinin çevreye verdiği hasarın çok düşük olması ve uzun ömürlülüğünden gelmektedir. Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Yapı Konseyi ve Kanada Yeşil Yapı Konseyi, “Çevresel ve Enerji Tasarımında Liderlik”(LEED) programlarıyla, çevreye duyarlı tercihler yapılmasını teşvik etmektedir.

LEED programları, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da projelerini daha çevreci yapmak için normal standartların üstünde önlemler alan mühendis, mimar, taşeron ve projecileri ödüllendirmek için kullanılan bir puan sistemidir.

Sektörel standart sistemden aquatherm’e geçmeniz, projenize, iyileştirilmiş hava kalitesi, su yönetimi ve yenilikçi tasarım alanlarında LEED puanı kazandıracaktır.

Dünya Çapında Başarı

Bu çevre dostu ve yenilikçi tesisat teknolojisi kendisini dünya çapında 70’den fazla ülkede kanıtlamıştır. fusiolen PP-R Uluslararası Greenpeace örgütü tarafından gelecekle dost ürün olarak onaylanmış tek maddedir.

Aquatherm ve GREENPEACE

Ekoloji, aquatherm için çok önemlidir. Dünyaca ünlü ve tanınmış bir doğal çevre organizasyonu olan Greenpeace, aquatherm ürünlerinde onaylı “geleceğin ürünü” logosunu kullandırmakla bunu kanıtlamaktadır.Kullanılan bu amblem, ürünlerin doğaya saygılı olduğunu göstermektedir. Aquatherm GmbH firması, ürünleriyle hem üretimde hem montajda hem de kullanımda ekolojik çevreye saygılı olduğunu bu logo kullanım hakkıyla ispat etmektedir. aquatherm böylelikle ekonomik ve ekolojik şartlarla karşı karşıya değil de, her ikisinin avantajına olacak çözümler getirebileceğini ve LEED (The Leadership in Energy and Environmental Design)(enerji ve çevre tasarımı) kriterlerine uygun olduğunu göstermiştir.

-Koşullar / Değerlendirmeler

Bir ürünün bu amblemini taşıyabilmesi için, bazı ekolojik şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Doğal çevre organizasyonu tarafından yapılan değerlendirmenin ön planında aquatherm tesisat sistemlerinde kullanılan fusiolen® PP-R (80) hammadde vardır. Bu çerçevede tarafsız laboratuarlarda temel hammadde polipropilen ve katkılarının çevre dostu olup olmadıkları araştırılmıştır. Alınan neticeler doğrultusunda Greenpeace, aquatherm tesisat sistemlerinin sadece yüksek ekolojik standardı yakalamakla kalmadığını aynı zamanda geleceğin ürünü olduğu sonucuna da varmıştır.

-Sertifikalı Ürünler

Verilen sertifika aşağıdaki aquatherm ürünleri için geçerlidir:

  • aquatherm boru sistemleri olan SDR 11, SDR 7. 4 ve SDR 6
  • aquatherm takviyeli borular SDR 7. 4
  • ve aquatherm’ in tüm boru ek parçaları

    aquatherm tesisat sistemlerinin, her gün daha fazla oranda PVC ve bakır tesisat sistemleri yerine kullanılması sayesinde, geri dönüşüm organizasyonlarının daha az PVC ve ağır metaller toplaması gerekmektedir. aquatherm bu sayede, PVC ve bakır gibi metallerin yer altı sularına verdiği zararları, bunların kullanımını azaltarak çevreye dolaylı katkı da sağlamaktadır.

Bu yazı Aquatherm Sıhhi Tesisat Sistemi kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.