Aquatherm Avantajları

AVANTAJLARI

Homojenlik

aquatherm’ le, metal ve plastik karışımı tesisatların kullanımı artık tarih oluyor. Çünkü aquatherm sistemi içerisinde, suyun kaynağından son kullanıldığı alana kadar kullanılan bütün malzemeler (kollektör, vana, boru ve fittingsler) mevcuttur.

Uzun Ömürlülük

aquatherm fusiotherm®, diğer tesisat sistemlerinin performansını düşüren dökülme ve korozyona karşı dayanıklıdır ve metal tesisatta kullanılan borular gibi akış sesi yaymamaktadır. aquatherm boruları, ışık geçirmediğinden dolayı da, borularda yosunlaşma meydana gelmemektedir.

PP-R tesisat sistemlerinin duvarları, diğer sistemlere göre daha az sürtünme yaratarak, pim deliğine yol açan aşınmayı ve borunun ömrünün kısalmasını önler. Füzyon kaynak bağlantılar borularla aynı özelliklere sahiptir, böylece fiziksel darbeler borunun dayanıklılığına zarar vermez. Genel olarak, aquatherm tesisat sistemleri, diğer sistemlere göre daha az bakım-onarım ile daha uzun ömürlüdür. Böylelikle her montaja daha fazla değer katılır.

Basitleştirilmiş Montaj

aquatherm benzersiz bir bağlantı tekniği göstermektedir. Hammaddesi sayesinde montaj çok kısa bir sürede tamamlanmaktadır. Örneğin : Çap 20 mm = 8 saniyede. Ürün montajdan hemen sonra belirtilen aşamalar tamamlanır tamamlanmaz  kullanılabilmektedir.

Kalite

aquatherm, iyi kalitenin garantisidir. aquatherm’in birçok ulusal ve uluslararası sertifikaları, kalite ve performansı hakkında çok şey söylemektedir. Ancak aquatherm müşterilerinin, montajcılarının ve projecilerinin memnuniyetleri, daha da çok şey ifade etmektedir.

Değer

Sektör öncüsü dayanıklılık ve güç ile dengeli ve ekonomik fiyatlandırmayı birleştiren aquatherm tesisat sistemleri yapı sahiplerinin tesisat sistemi kalitelerini artırabilmelerini sağlamaktadır.

Cam-Elyaf Bileşimli Teknoloji

Maksimum işletim ısılarını ve genel performansı artırmak için aquatherm devrim niteliğinde bir üretim yöntemi geliştirmiştir: cam-elyaf bileşimli teknoloji. Bu malzeme, özel bir cam elyaf ve fusiolen® PP-R(80) maddesinin karışımıdır. Bu madde borunun orta tabakası olarak kalıplanmıştır. Bu tabaka, diğer yararlarından ödün vermeden, borunun yüksek ısılarda sert kalmasını sağlar.

aquatherm Cam Elyaf Takviyeli Borularının Normal PP-R (80) ’ e Göre Diğer Avantajları:

  • Korozyona karşı rezistanslı.
  • Uzama oranı, demir boruya çok yakın olduğu için diğer plastik borulara göre kelepçe aralıkları daha fazladır. Böylelikle fazla kelepçe kullanımı gerekmez.
  • Fiyatı, ürün kalitesine göre optimal seviyededir.
  • Hafif ağırlık.
  • Yüksek darbe dayanımı gösterir.
  • Kimyasallara karşı rezistanslı.
  • Doğrusal genleşme(uzama) katsayısı normal PP borularına göre %75 oranında daha düşüktür.
  • Daha büyük iç çap (ince et kalınlığı sayesinde) sebebiyle, debi aynı doldurma kapasitesinde %20 fazladır.
  • Daha fazla dayanıklılık ve taşıma kapasitesi
  • Azaltılmış boru sürtünmesi
  • Daha yüksek darbeye karşı dayanıklılık
  • Yüksek derecede çevreye uyum
  • Kolay işlem:Kolay kesme ve kaynak yapma özelliğine sahiptir.
  • Yüksek ısı stabilizasyonu
  • Az yalıtım ihtiyacı

ÖNEMLİ: Cam elyaf takviyeli boruda, uzun zaman alan soyma işlemi iptal olur

Zarar görmelere karşı dayanıklı

Darbe anından zarar gören diğer katı plastiklerin aksine, aquatherm tesisat sistemleri esnek ve dayanıklıdır. Yüksek hızla atılan bir cisim ya da daha yavaş, ağır bir obje tarafından darbe aldığında aquatherm tesisat sistemleri zarar görmez, parçalanmaz. Kırılma noktasına getirilse bile, fusiolen® PP-R(80) maddesinden üretilen sistemler, tehlikeli parçalar saçmak yerine sadece düzleşir ve ayrılır. Bu da borunun kullanımını, yüksek-riskli uygulamalarda bile güvenli yapar.

Rakipsiz Garanti

Tüm aquatherm boru sistemleri sektörün en geniş kapsamlı garantilerinden biriyle korunduğundan dolayı tüm kullanıcılarına yüksek derecede güven vermektedir.

aquatherm ürünleri, Zürih Sigorta tarafından 10 yıl süreyle üretim hatalarına karşı 4,5 milyon euro’ya sigortalanmıştır. (Detaylı bilgi için destek departmanımızla irtibata geçiniz.)

Bu garantiden faydalanabilmek için, sistemin aquatherm eğitimli bir tesisatçı tarafından kurulmuş olması ve montaj tamamlandıktan sonra sistemin öngörülmüş basınç testinden geçmesi gerekmektedir.

Bu yazı Aquatherm Sıhhi Tesisat Sistemi kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.